Historia

 Vuonna 1995 , pieni Ilomantsilaisista koostuva porukka ajeli moottoripyörillä Suomenniemeä ristiin rastiin.  Iltaa istuessa eräänä niin kauniina kesäiltana tuli mieleen ajatus pelkästään motoristeille tarkoitetun kerhon perustamisesta. Syksyn ja talven mittaan ajatus kypsyi ja kerholle keksittiin nimi ja logoakin suunniteltiin. Kesällä 1996 pidettiin perustava kokous ja kerhomme rekisteröitiin nimellä "Moottoripyöräkerho Mc Pogosta". Vuonna 2018 oli siis kerhon 22 toimintavuosi.

Pogosta tarkoittaa jossain rajantakaisen karjalan murteessa kauppapaikkaa tai kylää.

Pogosta tarkoitti myös veronkantopiiriä:

"Ilomantsin pogosta eli veronkantopiiri käsitti tuolloin lähes koko nykyisen Pohjois-Karjalan. Ilomantsi oli Käkisalmen läänin kaukaisin ja pohjoisin pogosta. Kaikkiaan Käkisalmen läänissä oli seitsemän pogostaa, joista vain Ilomantsi jäi Suomen puolelle toisen maailmansodan jälkeen."

Perustamishetkellä innokkaita jäseniä  oli yhdeksän ja vaikka tarkoitus oli pitää kerhomme pienimuotoisena se laajentui. 2000 luvun alussa, moottoripyöräilyn ja kerhotoiminnan "kultavuosina" jäseniä oli jopa yli 60. Vuodet ovat vierineet ja trendit muuttuneet, nyt jäseniä on 20. Kerho on ollut  enempi custom-henkinen pyöräkannan ja jäsenten ajatustavan takia. Custom pyörä  ei ole mikään kriteeri kerhoon liittymiseksi, nykyisin kaikenmalliset ja merkkiset pyörät ovat tasaisesti edustettuna kerhossa.

Kerho  on niin sanotusti itsenäinen kerho. Liputamme omien hyväksyttyjen,  Musta ja Kulta, värien puolesta. Teemme yhteistyötä ja kaveeraamme tasaisesti kaikkien muiden kerhojen kanssa ja osallistumme heidän järjestämiin kokoontumisajoihin ja kekkereihin.

  Maantieteellinen sijaintimme on Suomen itäisin ja samalla olemme manner Euroopan eli EU:n itäisin moottoripyöräkerho. (Kyproksen kerhoja ei lasketa, joka nyt sattuu olemaan Kreikan hallinnoiman alueen osalta EU:ssa)

Jäsenistö asustelee pääsääntöisesti Ilomantsin ja nykyisen Suur-Joensuun alueella, mutta joitakin jäseniä asustelee myös vanhan Pohjos-Karjalan läänin rajojen ulkopuolella.

Kesällä '99 sitten järjestettiin ensimmäinen oma kokoontuminen, Koitere Custom, brittirallin tapahtumapaikkanakin tutuksi tulleessa Koitereen Helmi-lomakylässä. Sen verran oli tapahtuma suksee että tapahtumasta muodostui vuosiksi perinne.  Vuonna 2002 Koitereen Helmi -lomakylän sulkeutuessa vaihdettiin kokoontumispaikaksi Ruhkarannan lomakylä.

Ruhkarannan lomakylän sulkiessa ovensa siirtyi kokoontumisajo Ilomantsin Käenkoskelle jossa kokoontuminen järjestettiin vuosina 2008-2009. Valitettavasti yli 30km pituinen soratie Käenkoskelle verotti osallistujia siinämäärin että oli etsittävä kokoontumiselle uutta paikkaa. Vuosina 2010-2011 Koitere Custom järjestettiin Möhkön Rajakartanoilla.

Vuonna 2012 yritettiin kaikin liikenevin voimin saada kokoontumisajo siirrettyä takaisin Ruhkarannan lomakylään mutta valitettavasti yhteisymmärrykseen ei päästy paikkaa hallinnoivien kesken.

Ensimmäistä kertaa jouduttiin Koitere Custom peruuttamaan 13 vuoden historian aikana.

Vuonna 2013-2015 Koitere Customia ei järjestetty.

2016 kerhon 20 vuotis bileet järjestettiin viikkoa ennen juhannusta perinteikkäässä Ruhkarannassa.

 2017 päädyttiin ratkaisuun ettei omaa kokoontumajoa enää järjestetä vaan viikkoa ennen juhannusta "kohdataan" jossain kiinnostavassa paikassa Suomessa, bailataan ja ajellaan uusia reittejä porukassa.

Kesällä 2017 "kohtaaminen" järjästettiin Kuhmossa hotelli Kalevalassa.
 Kesällä 2018 kohdattiin Metsämotelli Vuolenkoskessa Kymenlaakson seutuvilla. Kesällä 2019 kohdataan Wanhat Wehkeet Myllykoski-Campingissä Karstulassa.

 Kerholla on pitkät perinteet myös motoristikirkon järjästämisessä ja ensimmäinen motoristeille suunnattu kirkko järjästettiin vuonna 2005 Ilomantsin Luterilaisessa kirkossa. Perinteeksi muodostunut kevään ajokauden avauskirkko järjästetään vuorovuosina Ilomantsin Luterilaisessa- ja Ortodoksisessa kirkossa. Tänä vuonna, järjestyksessä 20. motoristikirkko, on Ortodoksisessa kirkossa. 


HYVÄÄ MATKAA JA TERE TULEMAST!

POGOSTA MC